3D-kattannons som imponerar Tokyo med 4K-skärmar –

Du har förmodligen redan sett något liknande det vi erbjuder dig idag. Detta är en digital reklamskärm som, när den placeras i hörnet av en byggnad, skapar en tredimensionell effekt som verkar ha sitt eget liv. För några månader sedan såg vi en enorm jätte naken och till och med en cyklop som verkade gå ut, men nu möter vi en vänlig kattunge som verkar vilja hoppa utanför.

Hur fungerar dessa skärmar?

3D cyklop reklamskärm

Dessa skärmar är uppenbarligen designade för att fånga så mycket uppmärksamhet som möjligt, eftersom att titta på skärmarna oundvikligen kommer upp med den fantastiska 3D-effekt de erbjuder. Denna effekt döljer en genomtänkt reklamkampanj, men förutom det är tekniken bakom verkligen viktig för oss, och den är inte liten. Och har du tagit hänsyn till den otroliga upplösningen som erbjuds av dessa paneler?

今日 の 15 時 半 ご ろ に 現 地 で 撮 ら れ た 映像 で す 雑 踏 が 思 い の ほ か う る さ い の で, 声 の 大 き さ は 調整 し す き ゃ 再生! O..Bild

För att göra detta använde de skärmar med mycket hög upplösning, nära till 4K. Som du kan se finns det ingen typ av visuell linje för att skilja mellan de olika panelerna som utgör den stora skärmen, så känslan av realism är ännu större.

Nyckelpunkten är att skärmen måste placeras i hörnet av byggnaden och vinkeln måste vara 90 grader för att uppnå effekten av djupet (skärmen kan krökas om designen kräver det). Dessutom måste betraktaren placeras på en strategisk plats för att kunna njuta av effekten, annars om den placeras någon annanstans kommer du bara att se en konstig förvrängd bild som inte alls är attraktiv.

Du kan se det live

Som om det inte vore nog, med tanke på att den här kattungen skulle vara svår att se live helt enkelt på grund av behovet av att resa till Tokyo, lade företaget bakom idén upp en livevideo så att du kan se det lilla kattdjuret när som helst. överväger övergångsstället.

Naturligtvis har skärmen ett fast schema, så om det är för sent kommer du med största sannolikhet hitta den av på japansk natt, så du får vänta några timmar på att kattungen ska dyka upp igen. Du bör komma ihåg att det perspektiv som kameran erbjuder i realtid inte visar en tredimensionell effekt, så det kommer aldrig att vara jämförbart med utsikten på Tokyos gator personligen, eftersom det enda du kommer att se är den här bilden är väldigt intensiv utan någon större mening.

Inte den första 3D-reklamen

Den här typen av skärm har dykt upp någon annanstans på planeten, men detta är första gången den landar i Japan. Den här i fråga är vid utgången från Shinjuku Station, men andra har tidigare blivit populära i Taiwan och Seoul. Därefter kommer du att se dessa två modeller:

  • Den stora vågen utanför Seoul:

Relaterade artiklar

Back to top button