3D-bildsystem gör det lättare att identifiera brottslingar –

Däremot skapades ett nytt system som tillåter dessa bilder måste roteras , vilket gör att du kan se en person från vilken vinkel som helst och därigenom hjälpa till att identifiera och fördöma honom lättare för hans handlingar.

Tekniken tar ett steg

Polisen använder ofta några enkla fotografier när de utför dessa identifieringsuppgifter, snarare än att se misstänkta. leva … Även bara genom att titta på några bilder kan du identifiera en person, men du kan vara väldigt Mer exakt om du kan se personens ansikte från alla håll.

Således möjliggör detta nya bildrotationssystem större precision och därför undvika misstag och en som är helt oskyldig hamnar i fängelse.

Enheten skapades av engelska forskare, vilket tillåter 3D-bild misstänkta personer, vilket gör att vem som helst kan rotera bilden som de vill för att se alla detaljer som behövs för att identifiera den skyldige. Rotationen kan göras från sida till sida och stoppas vid behov.

Tusentals människor har redan försökt

Flera tester har redan genomförts och mer än 2 500 personer frivilligt att testa den här enheten. Experimentet bestod av följande: de visades en video där en tjuv stjäl en kvinnas handväska och efter att ha sett videon var de tvungna att använda denna nya teknik för att försöka identifiera den skyldige.

Det viktiga var att en del av volontärerna bara visades videofragment där endast den högra sidan av tjuvens huvud var synlig, medan andra visade den del där den vänstra sidan var synlig.

Även när man väljer en person bara bilder dök upp från vissa sidor eller framifrån, medan endast ett fåtal personer kunde använda rotation. Som ett resultat, människor vem fick mest rätt det fanns de som kunde rotera bilden efter eget tycke, medan några av personerna som bara hade bilder av personen framför var fel.

Naturligtvis möjligheten att se alla detaljer i bilden tack vare 3D-rotation låter dig identifiera en person mer exakt.

Relaterade artiklar

Back to top button