32 GB Google Pixels kanske bara har 23 lediga för data (och kanske ännu mindre)

Note: We hope you enjoy reading this article: 32 GB Google Pixels kanske bara har 23 lediga för data (och kanske ännu mindre)

Efter gårdagens händelse vet vi nu nästan allt om nya Google Pixel och Pixel XL. Bland de få återstående tvivel finns det dock att på mängden internminne faktiskt användbar av användaren när smarttelefonen har packats upp.

Faktum är att Pixels kommer ut på marknaden endast två varianter av minne32 och 128 GB, och om det inte blir för många utrymmesproblem för den andra, kan det bli otäcka överraskningar när det gäller den första.

Kollegor från Android Central de försökte göra lite matte, och det här är vad de upptäckte om det interna minnet 32GB modell. Den formaterade versionen har 29,7 GB ledigt utrymme, men operativsystemet utanför lådan den tar redan upp 5,39 GB, vilket lämnar 24,3 GB för data. Genom att uppdatera de förinstallerade systemapparna efter den första uppstarten förlorar du ytterligare 1,22 GB, så det stannar till slut bara cirka 23 GB utrymme reserverat för användardata.

Och det är inte allt, eftersom den nya metoden som används i Android Nougat för bakgrundssystemuppdateringar upprätthåller också duplicering av OS-partitionen, vilket hjälper till att stjäla ännu mer datautrymme. I praktiken, av de 32 GB, kan nästan hälften användas av systemet eller förinstallerade appar, vilket verkligen lämnar dig bakom lite utrymme manöver för att installera appar från tredje part eller för att spara multimediainnehåll.

Lyckligtvis kan Pixels skryta med Smart Storage-funktionen, som gör det möjligt automatisk laddning i originalupplösning på Google Photos av foton och videor på din enhet, när terminalens minne tar slut.

Kommer detta drag att räcka för att undvika problem med användarutrymme?

Relaterade artiklar

Back to top button