3 typer av beteenden som indikerar ett behov –

Hur ofta behöver jag formatera min dator? Detta är en av de vanligaste frågorna på Internet. Och sanningen är att han bara har ett möjligt svar: när det behövs. Det finns ingen regel att en dator behöver formateras var sjätte månad, en gång om året eller vartannat år … Moderna versioner av Windows, speciellt Windows 10, behöver inte ens formateras eftersom de erbjuder oss verktyg för att lösa problem och en återställningsfunktion som får oss att glömma denna klassiska process.

I alla fall. Vad säger mig att datorn måste formateras? Låt oss ta en titt på några tydligare ledtrådar.

PC tar lång tid att starta

Naturligtvis kunde vi med tiden se hur Windows tar längre tid att starta … Detta kan bero på många faktorer: många installerade program, en fragmenterad hårddisk eller ett fel som gör att nedladdningen fryser ett tag tills du kan fortsätta med startprocessen.

Således, om vår PC tar lång tid att starta upp, och vi menar “minuter”, är det dags att börja om från början. Ett nyinstallerat Windows på hårddisken bör starta om mindre än en minut, och ett på SSD-hårddisken på några sekunder.

Mycket frekventa blå skärmar: rensa spår innan formatering

Med tiden och när vi använder det behåller Windows filer och inställningar och ersätter systemfiler med andra versioner. Och detta tar i slutändan ut sin rätt på sig själv. Med tiden träffas vi fler Fel … Vissa av dem dyker upp när du öppnar ett visst program eller helt enkelt från ingenstans, i form av ett fönster. Men andra är kritiska buggar i Windows, i kärnan eller i drivrutiner som indikerar att något allvarligt är på gång.

Om antalet blå skärmar tänds och upprepas hela tiden, finns det inget annat val: format. Och om en blå skärm visas under Windows-start är allt klart.

Internet och Windows är väldigt långsamma

I likhet med vad som händer när datorn startar, desto längre tid går datorn börjar sakta ner … Vi märkte detta eftersom program tar längre tid att öppna och verkar “tyngre” än vanligt. Mer och mer laddas in i RAM, och processerna som förbrukar processorn, och allt tar så småningom ut sin rätt.

Detta är också mycket märkbart på Internet … Med tiden förbrukar processer och tjänster som laddas in i RAM-minnet gradvis bandbredd till den punkt där vårt internet börjar sakta ner. Och även dessa två begrepp kan förväxlas, och eftersom datorn är långsam är Internet också långsamt.

Relaterade artiklar

Back to top button