2020, uppvaknandet av MediaTek

I år 2019 börjar blackout efter inträde i december. De mest nyfikna gnuggar redan i händerna, glada över allt som 2020 förutspår på nivå med teknisk innovation; verkligen ett mycket lovande år. Gigantiska företag som de kända MediaTek de tvivlar inte på det; nästa år som en oöverträffad möjlighet för företagstillväxt.

Naturligtvis kom processornas och andra chipsets värld långt före smarttelefonens värld. Det var dock företag som MediaTek som verkligen såg affären vid rätt tidpunkt. Därför började de investera i SoC-skapande Y GPU, hjärtan som skulle ge liv åt miljontals smartphones sedan 2008.

Om du är eller har varit bärare av en asiatisk signaturtelefon är det mycket troligt att ett MediaTek-chip har passerat genom dina händer mer än en gång. Xiaomi, Blackview, Huawei, ZTE, Sony och till och med Samsung, bland andra företag, är lojala kunder hos MediaTek som huvudleverantör av chipsets.

På processormarknaden, där andra prestigefyllda företag som Qualcomm konkurrerar, fortsätter MediaTek att vinna mark tack vare sitt låga priser och även kvalitetsstandard som stärks år efter år.

Som The China Post förklarar förväntas MediaTeks resultat i den finansiella miljön växa upp till 20% under nästa år 2020 tack vare 5G-implementering på dina marker.

MediaTek Helio G90T-kampanj

Det är ingen hemlighet att processorer med 5G-nätverksstöd fortfarande är upprörande dyra fram till i dag. Men införandet av denna teknik i lågprischips skulle möjliggöra billigare hårdvara och därför priset på hundratals smartphones.

Som förutsagt av den digitala tidningen, detta demokratisering av 5G-teknik Det skulle vara en glädje för konsumenterna, som skulle vara mindre och mindre ekonomiskt begränsade genom att välja en terminal med 5G (det vill säga 5G-smartphones skulle sjunka i priset permanent).

Dessutom skulle framgången med dessa billiga 5G-chips skapa en sådan efterfrågan att MediaTek skulle kunna skala sina vinster med några månader, som står som avgörande leverantör av marknaden och tar ner sin huvudkonkurrent, Qualcomm.

Och du, Vad tycker du om MediaTeks strategi? Kan pjäsen gå fel?

Relaterade artiklar

Back to top button