20 år senare slutför den internationella rymdstationen arbetet med en robotarm –

Denna robot kommer att gå ut i rymden med hjälp av den medföljande raketen. över hela Ryssland och med volymetriska dimensioner (mer än 10 meter i längd) kommer den att fungera som en kran och hjälpa astronauterna att underlätta förflyttning.

Även om ryssarna kommer att hjälpa till att skjuta upp den här roboten har det här landet redan uttalat sig, och så fort internationella överenskommelser om den internationella rymdstationen sluts om tre år kommer Ryssland att bygga den. egen station i rymden.

För att hjälpa astronauter

Men detta kommer inte bara att göra det lättare för dem att gå igenom strukturen på den internationella rymdstationen, som det också kommer att tjäna till göra reparationer eller vid behov byta delar eller till och med transportera last som var tunga och att personen inte kunde bära dem på egen hand. Konto.

Fördelarna med denna maskin är att den erbjuder flera möjligheter när det kommer till kontrollerar den och den kan flyttas både tack vare sin teknik och kontrolleras av astronauter genom kontrollsystemet.

Därför innebär det att det kan fungera både för tillfället och enligt ett schema att utföra ett antal uppgifter och uppdrag. Dessutom har det kameraserie med elektromagnetisk strålning, vilket gör det möjligt att övervaka ytan på den internationella rymdstationen.

Långt projekt

Denna robotarm utvecklades företagsgrupp relaterat till rymden, och lyfter fram de holländska, tyska företagen eller själva Europeiska rymdorganisationen. För det mesta har det mest samarbetande organet varit den politiska förvaltningen i Nederländerna.

Brazo Robot

Med antalet slutförda rymduppdrag under de senaste decennierna och antalet rymdföretag som har dykt upp, verkar det ganska konstigt att detta projekt genomförs. på två decennier.

Det antas också fler maskiner kommer att tillverkas som gör det möjligt för dessa enheter att automatiskt utföra sitt arbete i rymden, oberoende och utan någon hjälp, vilket skulle möjliggöra frånvaron av behovet av människor i rymden.

Relaterade artiklar

Back to top button