14 frågor och 14 svar på Stonex One och därefter

Note: We hope you enjoy reading this article: 14 frågor och 14 svar på Stonex One och därefter

Efter att ha provat Stonex One har vi dels svarat på några frågor som vi själva hade ställt till oss själva på smartphonen, dels har nya frågor dykt upp. Vi beslutade därför att skicka dem direkt till Stonex för att förtydliga och undvika spridning av ofullständig eller felaktig information. Här är frukten av denna fråga och svaret.

 1. Kan du avslöja / kommer du att avslöja försäljningssiffrorna för Stonex One?
  Nej, vi kan inte avslöja exakta försäljningssiffror, även av juridiska skäl. Vi bekräftar uppenbarligen vad som redan har sagts i de tidigare pressmeddelandena: 2 000 beställningar under de första 10 minuterna, mer än en miljon euro under de första 8 timmarna och den första upplagan klar på 4 dagar och 5 timmar.
 2. Kommer smartphonen någonsin att finnas tillgänglig hos stora återförsäljare?
  Nej, det kommer aldrig att vara av olika anledningar, först och främst kostnaden. Att inte ha medlat på den tekniska biten, med start från SoC till kroppen, kamerorna, displayen etc. vi var tvungna att medla på resten, från marknadsföringskampanjen till distributionen. Bara för att ge ett exempel, vår marknadsföringskampanj värderades från 1 april till 10 augusti 2015 till cirka 2 miljoner euro, vilket kostade oss till och med 40 gånger mindre och detta beror på att vi på webben lyckades vara väldigt aggressiva. Om vi ​​går till storskalig distribution borde vi höja priset ytterligare och för oss var det istället ett mål att inte överstiga 299 €; marknadens lagar kräver att du debiterar 15 % för varje steg som din telefon tar, och det har vi inte råd med. De som köper på e-handel är dock ca 4-5% av de som kan projektet och det är en utmaning för oss att försöka hinna med resterande 95%. För detta kunde vi ta gudar tillfällig butik under högtiders eller gudarnas period lastbil för att sälja telefonen ovan … vi funderar fortfarande på det.
 3. Vad kan du berätta om Stonex Smart?
  Stonex Smart är moderbolag till Stonex One. Relationen är lite som Apple-iPhone. Stonex Smart är vår filosofi. Vi måste försöka utveckla något som kan tjäna pengar till den grad vi har råd med få vår teknik att kosta mindre och mindre i framtiden. Vi kommer att skapa en inbyggd app i vår telefon, initialt endast för våra användare, ett nytt kommunikationsmedel (bland de namn som föreslås, men inte definitivt, finns det “inga media”, “Pandora” och “WATU” – We Are The Universe ) som utnyttjar framdrivningen av det starkaste kommunikationsmedlet i världen, som är internet, samtidigt som man försöker blanda populära medier som radio, TV och tidningar. Allt detta inom en enda ansökan, allt detta för att vi i allt högre grad tror att andra skärmendet vill säga telefonen, kommer alltmer att bli den första skärmen. Denna ansökan som vi kommer att göra och ge i händerna på ungdomar, barn, kommer att regisseras och göras av ungdomar, och kommer att delas upp i två delar: å ena sidan kommer vi att ha ett slags MTV från 90-taletmed en mycket musikaliskt schema, 9 timmar om dagen live, från 7 till 9, sedan fram till 14 kommer det att finnas musik vald av användarna och sedan igen live från 14 till 21, för att gå tillbaka till musiken från 21 till 7 nästa dag. Å andra sidan kommer det att finnas en tidning, fräsch, fin, som 80-talets “Hjärta”, med många serietecknare, med en satirisk/bitsk bakgrund, men inte en politisk sådan. Allt detta inom en enda applikation, där du kan följa live, den direkta, men även de inspelade eller tidigare delarna. Detta nya kommunikationsmedel kommer uppenbarligen att generera vyer som vi kommer att försöka tjäna pengar på (inte nödvändigtvis genom reklam): tack vare dessa pengar kommer vi i framtiden att kunna få vår teknik att betala mindre. Målet är att vår teknik ska betalas för nästan noll inom fem till tio år. Smarttelefonen är och kommer i allt högre grad att vara allas rätt, det blir som att ha ett identitetskort. Ja, inuti kommer vi att ha allt: hälsokortet, passet, etc. och det kommer att bli mer och mer viktigt att ha en och det är därför de kommer att kosta mindre och mindre.
 4. Hur kommer Stonex Ones assistans och garanti/ångerrätt att fungera?
  Exakt som illustreras i användarvillkoren (PDF-nedladdning). där garanti är giltig i 24 månader (6 månader för batterier och tillbehör), den ångerrätt måste utövas inom 10 arbetsdagar efter mottagandet av produkten, och assistans tillhandahåller produktuttagkomma överens med kundens adresser och hämtningstider, med kostnader som bolaget står för (hämta och återlämna).
 5. När kommer utvecklarutgåvan av Stonex One och hur kommer den att vara tillgänglig?
  Snart. Säkert senast i slutet av året. Det exakta datumet har ännu inte fastställts för att inte överlappa de andra begränsade utgåvorna av Stonex One som kommer snart (även själva utvecklaren kommer att vara en begränsad upplaga). De som köper utvecklarutgåvan kommer att ha rätt att få tillgång till ytterligare innehåll för modding som fabriksbilder av de olika versionerna av CiaoOS eller de olika roms anpassade för Stonex One, och utvecklingshandledningar och moddingresurser. Det kommer att vara möjligt att ha root-behörigheter även för standardversionen. För att få dem måste du tillhandahålla personuppgifter och IMEI för telefonen som du tänker hantera root-behörigheter på. där garanti den kommer att vara giltig men kommer inte att täcka eventuella fel som kan hänföras till felaktig användning av själva behörigheterna (t.ex. sammanslagning för överklockning).
 6. Kan du/kommer du någonsin berätta för oss den detaljerade kostnaden för Stonex One, komponent för komponent?
  Vi har avslöjat den totala produktionskostnaden för vår telefon, 225 € + momsmen för de relationer vi har med företagen vi arbetar med kan vi inte gå och säga hur mycket vi betalade för en bit som MediaTek gav oss, snarare än Sony, snarare än andra, annars skulle vi stöta på juridiska problem.
 7. Varför var det interna minnet partitionerat? Vilka är fördelarna och vilka är gränserna? Kommer detta att vara fallet även i den slutliga versionen?
  Det främsta skälet till att separera internminnet från resten av telefonminnet är säkerheten. Tredjepartsapplikationer kan inte interagera (passa mig termen) med appar och systemdata utan speciella tillstånd. Under de senaste åren har denna uppdelning säkert missbrukats genom att begränsa utrymmet där användaren kan installera applikationer, men under en tid har installationen av applikationerna varit uppdelad i två delar: applikationsfilerna och tilläggsfilerna. Detta gör att du kan installera programfilerna på internminnet och resten på telefonens minne och detta leder till en mycket låg genomsnittlig installation i internminnet. Kommer detta att vara fallet i framtiden? För de som moddar en enskild partition är säkert bättre men med olåst bootloader och root och en fabriksavbildning kommer det att vara möjligt att göra allt. För den vanliga användaren kommer det inte att vara några problem, jag upprepar att hela applikationen inte är installerad i det interna minnet utan är uppdelat som förklarat ovan. (för att se hela svaret kan du ladda ner denna 3 MB PDF)
 8. Varför “drivs av Ciao OS”?
  Som en hyllning till vårt land. Ciao är det mest kända italienska ordet i världen. För de som drivs av CiaoOS har vi för närvarande inte rapporterat något i certifieringsfasen. Än så länge kvarstår det men om det finns några problem kommer vi att ändra med en OTA.
 9. Exklusive applikationerna (Stonex Camera, Stonex File manager och ….?!?), Och vad vi redan har sett, vilka exklusiva funktioner tänker du på för Ciao OS (om du redan tänker på dem)?
  Anpassning av statusfältet, anpassning av navigeringsfältet med tillägg av nya navigeringsknappar, anpassning av uppgiftshanteraren.
 10. Kommer systemuppdateringar endast att ske via OTA eller kommer det att finnas fabriksbilder?
  OTA + fabriksbild på brytarnas hemsida i utvecklingsområdet.
 11. Eftersom det inte finns någon snabbladdning, hur lång tid tar det att ladda Stonex One?
  Drygt två och en halv timme.
 12. Vad kan du berätta om tillbehören du utvecklar?
  Vi utvecklar mycket saker. För nu är tillbehören två typer av lock Och två av skärmskydd. Vi jobbar på vårt powerbankoch snart kommer vi att fråga vad våra användare skulle vilja se skrivet ovan, med hjälp av de berömda Var lugn och… (ex. “använd mig “,” ladda Stonex One “osv.). Vi bryr oss också väldigt mycket omaudio och vi jobbar också med några hörlurar. Vi har redan tagit kontakt med de största tillverkarna i världen, och som tur är kan vi i Europa verkligen säga mycket om det, för det finns fantastiska företag: ett av dem är Sennheiser. Vi fick också några väldigt fina teckningar från en av våra egna brytare, med hörlurar gjorda med en otrolig mängd detaljer. Vi tar ständigt en signal från vårt samhälle och det finns människor som vi kan öppna affärsrelationer med där vi kommer att producera de saker de har i åtanke och de kommer uppenbarligen att tjäna royalties på dessa produkter. Sakta kommer vi att försöka öka delen som är dedikerad till accessoarer, men inte bara det, utan även produkter som kan vara intressanta, såsom prylar, t-shirts och liknande. Vi försöker till exempel samarbeta med Dolly Noire, en grupp på 5 italienare som gör läskiga hattar och vi skulle vilja göra breakers hatten, kanske runt september. Kort sagt, vi jobbar på många saker för att hålla våra användare stimulerade.
 13. Hur ofta tror du att det går att beställa det?
  Vår idé är att göra en begränsad serie per månad: vi gjorde en i augusti, vi kommer att göra en annan i september. Inom de närmaste dagarna kommer vi att be våra användare att berätta vilket namn de vill ha på telefonkroppen, varefter vi kommer att lägga ut ytterligare en begränsad upplaga till försäljning mellan slutet av augusti och början av september.
 14. Funderar du fortfarande på CyanogenMod-porten? Vilka andra ROM kommer det att finnas?
  Vi kommer att engagera samhället i dessa aspekter

Relaterade artiklar

Back to top button