11 bästa Free Lösenordshanteraren för Android för 2021

Dessa lösenordshanterarappar kommer free upp lagringen i din hjärna för andra saker!

En av det moderna livets buggar för många människor är den enorma mängd lösenord som krävs för att komma åt våra föredragna webbplatser och appar. Att försöka komma ihåg olika lösenord för olika webbplatser är en verklig smärta, och många av oss gör misstaget att använda samma lösenord för allt eller att ha svaga lösenord som kanske inte tål granskning. Lösenordshållarappar gör livet mycket enklare eftersom de kommer ihåg alla dina olika lösenord och förvara dem på ett ställe.

Vilka är de bästa free android lösenordshanterarappar?

Så äntligen skulle du inse att du behöver en app för att behålla lösenord och annan data du behöver när du är online eftersom det finns för många av dem. Lösenordsappen ger ett pålitligt och säkert sätt att hålla lösenord säkra med högklassig kryptering och serversäkerhet. Tja, du är bara ett steg bort för att lära dig om några av de bästa lösenordsapparna som är absolut free att ladda ner och använda.

LastPass

Pris: Free / $3 per månad

LastPass är den mest avrundade lösenordshanteraren för Android. De free versionen ger massor, vilket kan vara tillräckligt för de flesta användare. Du kommer att använda ett huvudlösenord och sedan kan du låta appen göra resten av arbetet. Dina lösenord och personliga uppgifter är säkert välvda och LastPass kommer att autofylla dina appinloggningar och webbläsarinloggningar, samt generera säkra lösenord för extra skydd varje gång du registrerar en ny tjänst. LastPass kommer också säkert att hålla och fylla i profiler, sjukförsäkring, kreditkortsuppgifter, shoppingprofiler och mer.

Lastpass fungerar på alla dina enheter, inklusive datorer. Som ett extra lager av säkerhet, integreras den med den inbyggda fingeravtrycksläsaren och ber om att sätta fingeravtryck innan du lämnar in ett lösenord. Dessutom får användare ljudanteckningsalternativ, ett fotovalv och en datahanterare. Du kan lägga till personer du litar mest på för att kunna komma åt ditt valv i händelse av en nödsituation. Premiumversionen ger familjedelningsalternativ för upp till fem användare, 1 GB krypterad fillagring, fingeravtrycksautentisering på skrivbordet och mer.

Lösenordssäkert

Pris: Free / $2,99

Password Safe är en anständig free Lösenordshanteraren för Android. Det behöver inte ha tillgång till Internet när som helst betyder att dina lösenord är säkra lokalt utan möjlighet att kapa. Naturligtvis betyder det att den inte synkroniseras mellan andra enheter. Om du vill dela databasen måste du därför ladda upp den till en filvärdtjänst som Dropbox och sedan importera den därifrån. Slumpmässiga lösenord kan genereras med de medföljande widgetarna, och dessa kan automatiskt kopieras från din startskärm till ditt urklipp.

Den använder 256-bitars kryptering, och precis som andra liknande appar måste du komma ihåg ett huvudlösenord för att komma åt dina data. Gränssnittet kan anpassas för att passa dina krav och preferenser. Password Safe erbjuder ett engångsköp för en premiumversion som ger en mängd nya funktioner, inklusive biometrisk inloggning, flera kategorier, automatiskt lås, export till Excel 9S+XLS) eller pdf-filer och mer.

KeePassDroid

Pris: Free

KeePassDroid är en enkel men pålitlig lösenordshanterare som inte kommer att kosta dig några pengar alls. Den har inte några snyggare funktioner som liknande appar men har tillräckligt att rekommendera. Den öppna källkodsaspekten av denna app är en intressant plats, med gränssnittet baserat på Keepassdroid. Den integreras med många Android-webbläsare och läs/skrivstöd för .kdbx (KeePass 2.x)-filer. Funktioner inkluderar QuickUnlock, ett integrerat mjukt tangentbord, redigeringsstöd och sökdialog. Filer kan nås från webben (FTP, WebDAV, Google Drive, SkyDrive, Dropbox) eller molnet. Det finns också alternativet Keepass2Android offline.

Bitwarden

Pris: Free

Bitwarden - bästa lösenordshanteraren för Android

Bitwarden släpptes på play store för inte så länge sedan. Användarna hyllade dock snabbt appen då hela lösenordshanteringen verkar mycket effektiv. Den inkluderar AES-256-bitars kryptering, saltad hashing och PBKDF2-SHA-256 (en teknik som hjälper till att förhindra brute force-attacker).

Detta är en annan app med öppen källkod tillgänglig för free det känns förvånansvärt mycket premium. Det låter till och med användaren vara värd för sin egen lösenordsserver för sinnesfrid att veta att allt är under ultimat skydd. Androids Autofill API och multi-decid-valvsynkroniseringar är väl integrerade. Detta är förmodligen bäst free lösenordshanterarens app.

Dashlane

Pris: Free / 4,99 USD per månad

Dashlane är en prisbelönt lösenordshanterare och mobilplånboksapp. Den har en hel bunt funktioner för att hålla din identitet och lösenord säkra och låsta i valvet. Den erbjuder en lösenordsgenerator, så att du kan skapa starka nya lösenord, och har säkra anteckningar för att hålla din känsliga information från nyfikna ögon. Den har ett lättanvänt gränssnitt för att fylla i inloggningsuppgifter med ett fingeravtryck eller en enkel pin. Det enda du behöver för att komma till din privata information säkert är ett huvudlösenord.

När du har detta kommer Dashlane snabbt att automatiskt fylla i lösenord för dina favoritwebbplatser. Ytterligare funktioner inkluderar regelbundet skapande av nya lösenord för extra säkerhet och lösenordshistorik. Dashlane ger dig också säker tillgång till mobil plånbok för att slippa oroa dig för att göra kreditkortsbetalningar när du är ute och går. Ledande AES-256-kryptering används för att skydda dina data och ge dig sinnesfrid, och detta free appen har mycket att erbjuda. Det ger också några extra funktioner som t.ex VPN för privat surfning och kredituppföljning.

Det finns en hake, den free version tillåter endast 50 poster. De betalda prenumerationerna ger dig omedelbar synkronisering mellan dina enheter, molnsäkerhetskopiering, tillgång till lösenord och din mobila plånbok från en säker webbapp och prioriterad användarsupport.

RoboForm

Pris: Free / $24 per år

RoboForm Password Manager

RoboForm kan fungera som en helt free lösenordsapp och automatisk formulärfyllningsapp som har betjänat sina nöjda användare. Den har en inbäddad RoboForm-webbläsare för att möjliggöra automatisk inloggning till dina webbkonton och en matchande inloggning funktion för flerstegsinloggning. All din RoboForm-data kan sparas på ett RoboForm Everywhere-konto och ny inloggningsinformation kommer att sparas automatiskt.

Säkerhetsnoter, bokmärken, inloggningar och identiteter kan ses och redigeras, och dina data kan synkroniseras över mobila enheter och datorer. Det finns inget behov av att fylla i dessa tråkiga webbformulär längre eftersom det kan göras med ett klick. Du kan välja en fyrsiffrig pinkod eller använda vilket biometriskt lås du än använder för att snabbt tillåta autofyll av lösenord och annan data. Ytterligare alternativ inkluderar automatisk utloggning och manuell utloggning, och du kan också importera inloggningar från andra lösenordshanterare. Denna app integreras med Chrome och Firebox direkt och kan även användas med Dolphin-webbläsaren med ett tillägg.

Vårdare

Pris: Free / $9,99 per månad

Keeper Password Manager är ett bra val för dem som letar efter individuella dokument eller affärsdokument och filskydd. Android-enhetsanvändare kan hantera och skydda sina dokument, lösenord, kreditkort och mer. Keeper Security Inc. har stoppat många cyberkriminella och hackare från att få tillgång till känslig data. De inbyggda funktionerna för automatisk fyllning och lösenordsgeneratorn fungerar felfritt. Det låter dig också dölja filer, foton och videor och förvara dem i ett valv. Keeper använder AES-256 och PBKDF2-kryptering, och appen har den vanliga lösenordsgeneratorn och automatiska fyllningsfunktionerna.

En fingeravtrycksskanning kan enkelt övervaka din information, och regelbundna inloggningar kan tillämpas på en anpassad utloggningstimer. Data kan också rengöras i händelse av en nödsituation med en självförstörande funktion. Medan free version fungerar mycket bra, vissa av dessa funktioner är endast tillgängliga via olika köp i appen.

Sticky Password

Pris: Free / $19,99

Sticky Password Manager & Säker

Sticky Password Manager är en underskattad app från ett ledande säkerhetsindustriteam som tillhandahåller många antiviruslösningar. Det säkra digitala valvet för dina smartphones eller surfplattor kan synkronisera data till dina enheter via molnservrar eller via lokalt Wi-Fi. Biometrisk autentisering med ditt fingeravtryck är en av många funktioner. Du kommer att kunna få tillgång till dina lösenord var du än är genom din mobila enhet med den gamla favoriten, huvudlösenordet. Lösenordsgeneratorn kommer automatiskt att skapa och spara nycklar för nya inloggningar.

Användare kan lägga till PIN-skydd för att göra upplåsningen ännu snabbare, och webbläsare som stöds är Mozilla Firefox, UCWeb och Dolphin. Några av de många språk som stöds av Sticky Password är engelska, franska, tyska, japanska och ryska. Om du vill ha extra molnbackup- och synkroniseringsfunktioner behöver du en premiumuppgradering på $19,99 per år.

en plånbok

Pris: Free / $3,49

aWallet Android Password Manager-appen är en väletablerad lösning för säker lagring av dina lösenord, webbkonton, kreditkortsinformation, bankuppgifter och annan data. Den använder AES och Blowfish-kryptering som täcker data och postnamn, kategoridefinitioner och ditt val av favoritkategori. Appen har anpassade ikoner, autolås, en inbyggd redigerare och sökning inom fält. Inköp i appen behövs för några av proffsfunktionerna som fingeravtrycksupplåsning (på kompatibla enheter som kör Android 6 eller senare), CSV-import och lösenordsgenerator.

AWallet kräver inte internetåtkomst, men få behörigheter krävs för att exportera okrypterad data till USB-enheten i CSV-format, och behörighet krävs även för Google Plays faktureringstjänst om du vill dra fördel av aWallet Pro-funktionerna (extra köp ).

Avira

Pris: Free / $9,99

Avira lösenordshanterare

Eftersom lösenord är mycket känsliga uppgifter tvekar folk att lita på en slumpmässig app. I sådana fall kommer Avira Password Manager att ge dig en säker hand. Avira är välkänt för sin antivirusapp för Android-smarttelefoner. Deras lösenordsapp är ett kostnadseffektivt sätt att säkra lösenord och hålla uppgifterna säkra. Det tillkommer inga prenumerationsavgifter om du inte vill att företaget ska driva säkerhet och tillhandahålla premiumsupport.

Appen fyller automatiskt i dina inloggningar på alla dina favoritwebbplatser, plus att den kan skanna dina kreditkort med kameran och informationen sparas automatiskt. Den är också tillgänglig från webbläsare på Windows, Linux och Mac. All säkerhetsteknik plus en tvåfaktorsautentisering är tillgänglig, vilket gör att du slipper ta emot alla dessa koder via SMS.

1Lösenord

Pris: Free / $2,99 per månad

1Password markerar alla rutor angående de grundläggande funktionerna i en lösenordsapp, inklusive lösenordshantering, lösenordsgenerering, plattformsoberoende stöd, etc. Den använder end-to-end-kryptering, vilket innebär att data dekrypteras endast offline. Du kan öppna upp 1 lösenord med bara ett tryck med fingeravtrycksupplåsning, och förutom lösenord ger appen dig en plats att lagra din personliga information, dokumentation och ekonomiska detaljer. Detta är uppdelat i mer än tolv sektioner, inklusive körkort, bankkonton, adresser, kreditkort, anteckningar och mer. Användare kan också skapa flera valv, till exempel för att hålla arbete och privatliv åtskilda, och appen stöder team-, individ- och familjekonton.

Till skillnad från de andra apparna som nämns ovan är det free i 30 dagar och kräver ett abonnemang efter det. Den innehåller dock alla de vanliga aspekterna av en lösenordshållare, inklusive att skapa unika lösenord, fylla i användarnamn och lösenord och ge dig tillgång till din enhets information.

Det finns ett brett utbud av lösenordshanterarappar för att spara och fylla i lösenord automatiskt, och många av dessa är det free för grundläggande funktioner. Premiumversionen ger många extrafunktioner, så det är bäst att noggrant undersöka vilka av dessa du tror att du kan behöva innan du betalar ut några pengar. Det bästa med någon av dessa inloggningshjälpappar är att du inte längre behöver klottra dina lösenord på papperslappar. Det här är appen vi tycker att du ska försöka skydda ditt lösenord och annan personlig data på Android.

Du bör också kolla in Applock som tillåter att skydda appar, foton, videor och andra filer.

Relaterade artiklar

Back to top button