10 Windows 10-fel som Microsoft bör åtgärda i Windows 11 –

Windows 10 har ett fel: tre decenniers historia operativsystem Microsoft. Det finns ikoner som fortfarande finns på systemet efter Windows 95, och det finns buggar som inte har åtgärdats sedan några av de nya systemfunktionerna introducerades. Så låt oss se vilka som är värst.

Överlappande förgrundsprogram

När du till exempel skriver i Word, och du bestämmer dig för att öppna ett annat program, och du återgår till Word, kommer operativsystemet att leverera programmet du just öppnade i förgrunden och ibland kommer den att göra det flera gånger under öppningsprocessen, precis som Photoshop gör. Windows kommer att avbryta dig medan du skriver eftersom det finns program som inte kommunicerar korrekt eftersom de inte vet vad förgrund är. Andra system som macOS gör det.

Förbättringar för flera bildskärmar

Windows 10 har kommit en bra bit på vägen sedan starten inom administration flera bildskärmar … För Windows 11 kommer FPS-hanteringen att förbättras om vi använder skärmar med olika uppdateringshastigheter, men det finns fortfarande buggar. Till exempel försvinner ikoner väldigt ofta och systemet blir förvirrat när vi slår på eller av skärmen, vilket gör att allt blir svart. Att styra flera skärmar i macOS är mycket bekvämare, snabbare och lämnar inte skärmen svart på ett tag.

HDMI-ljud

Ljud över HDMI i Windows 10 är fortfarande ett kaos och vi tvingas koppla in en extra enhet som om det vore en bildskärm, till exempel en förstärkare. Det finns en skärmspeglingslösning för att lura den här enheten, men det måste finnas något inbyggt alternativ för att inaktivera det här alternativet för att få en extra skärm utan att ta till denna fälla, eftersom de flesta avancerade ljudformat idag kräver denna kabel.

Dessutom, optiskt flerkanaligt ljud var trasig sedan förra året och de brydde sig inte om att fixa det eftersom det inte låter dig klicka på Konfigurera.

Dåligt skalbara 4K-applikationer

om du har 4K-skärm , operativsystemets bokstav ser för liten ut och du måste tillgripa att öka storleken till endast 150 % eller mer. Problemet är att många applikationer och program i operativsystemet är inkompatibla med denna funktionalitet, så när du ändra storlek på den, de öka inte upplösningen, det är som om vi har zoomat in och det visas med lägre upplösning. I följande bild kan vi se Soundbar på en 4K-skärm där ljud detekteras korrekt, men andra bokstäver är suddiga.

Döda kontrollpanelen helt

Skämtet har pågått för länge. Microsoft skapade en inställningsmeny för att slutföra ta bort kontrollpanelen … Men sex år senare är kontrollpanelen fortfarande tillgänglig med nästan alla samma funktioner. Det är dags flytta allt till Inställningar och även kunna använda flera konfigurationsflikar samtidigt, eftersom vi för närvarande bara kan vara i en del av den här menyn åt gången. Förhoppningsvis lägger Kits-funktionen, som lägger till flikar till alla systemapplikationer, den.

Förbättra konsistensen i systemdesign

Detta är vad Windows 11 kommer att göra tack vare det faktum att Flytande designfilosofi och modernare ikoner kommer att tillämpas i hela systemet, vilket hjälper till att förbättra konsekvensen och upptäcker inte meddelanden eller ikoner som är specifika för Windows 95 eller Millennium. Ta en titt på Windows 10 Remote Desktop Connection och berätta om det påminner dig om att logga in på Windows Me.

Start meny ska vara i bästa ordning. Att hitta en show är tortyr och sökfunktion det finns fortfarande en bugg som till och med är komisk. När vi letar efter programmets namn, när vi skriver in de första bokstäverna, dyker den vi letar efter, men lägger vi till en till försvinner den. Dessutom ska sökning enkelt kunna ersätta Bing med Google.

Visa standardfiltillägg och mappstorleksegenskaper

De började tillämpa denna förändring för tio år sedan, och än i dag ser jag fortfarande inte poängen eller fördelen med att inte ha det filtillägg aktiverad som standard. Detta gör det mycket svårt att avgöra vilket format vi bearbetar, och kan till och med leda till att användare öppnar virus om de inte inser att videon de fått faktiskt är en e-postfil .msi eller liknande.

Det är bättre att sortera systemfiler

Kanske av säkerhetsskäl, förutom att dölja filtillägg, döljer Microsoft också systemfiler och andra känsliga filer som standard. Om de är så känsliga så måste vad de ska vara beställt i samma systemmapp, vilket kräver uttryckligt tillstånd från användaren för att komma åt, och inte ha allt som distribueras i ProgramData, Program Files, Windows, root C, Users etc. . systemmappar bör vara bättre strukturerade eftersom att söka efter ett sparat spel, till exempel, är tortyr.

Låg tillförlitlighet för uppdateringar

Sist men inte minst har vi en av de viktigaste utestående utmaningarna: förbättra tillförlitligheten för uppdateringar … Microsoft har inte råd att ha så många brister i detta avseende, då det inte går en månad som de inte bryter något med sina månatliga uppdateringar. Det finns tillfällen då de släpper en patch för att fixa en bugg, och den patchen i sin tur bryter något annat.

Relaterade artiklar

Back to top button