10 viktiga tjänster för att aktivera tvåfaktorsautentisering –

Tvåstegsverifiering har kommit att användas vid sändning SMS-kod , vilket säkerställer att bara vi kan komma åt vårt konto. Även om det blir stulet från oss kan vi spärra SIM-kortet och undvika det. Problemet med SMS är dubbelt. För det första är innehållet vi får inte krypterat, så vem som helst kan installera en sniffer, avlyssna vår trafik och läsa meddelanden. För det andra kan vi också hamna i en SIM-bytesattack, och någon som duplicerar vårt SIM-kort kommer av misstag att få vårt SMS.

Google Authenticator och andra appar för tvåstegsverifiering som Microsoft Authenticator inte perfekt heller, men bättre än SMS. Koder genereras och verifieras med hjälp av krypterade protokoll och uppdateras var 30:e sekund. Om vi ​​byter mobil måste vi överföra fakturor, men som tur är finns det en funktion i applikationen som gör att vi kan överföra dem. Det skulle inte heller skada om appen hade någon form av inloggningsverifiering, som ett fingeravtryck.

Trots allt detta garanterar vi att ingen kan ta kontroll över våra konton och vi kommer att se några tjänster där vi kan aktivera detta, där koderna är giltiga även om vi inte har en tillgänglig anslutning.

Gmail

Gmail-konto en av dem som vi måste försvara mest; Dessutom många tjänster som Google Drive eller e-post, samt Google-lösenord med alla våra lösenord. Lyckligtvis låter tjänsten dig aktivera Authenticator, även om den också har tvåstegsverifiering inbyggd med Android.

PayPal

PayPal förmodligen ett av kontona vi behöver skydda så säkert som möjligt eftersom våra pengar kommer in i spelet. Tjänsten låter dig ta emot SMS eller verifieringskoder i Google Authenticator, vilket säkerställer att endast vi kan logga in i applikationen.

Facebook

Sociala nätverk nätverk är också mottagliga för dessa attacker. Facebook är en av de mest känsliga för om vi inte har tvåstegsverifiering aktiverad kan en angripare logga in, aktivera den och lämna oss utanför vårt konto.

Instagram

Instagram låter dig också aktivera denna tvåstegsverifiering för att undvika en rädsla som liknar Facebook när vi kan förlora ett konto med hundratals eller tusentals prenumeranter, vilket har kostat oss så mycket att skaffa. För närvarande kan det inte aktiveras från en PC, och det måste göras från en app, vilket är nästan bekvämare eftersom det inte ens behöver skanna en QR-kod.

Twitter

Twitter är ett annat mycket känsligt socialt nätverk som vi måste skydda till varje pris, med profiler som vi kan ha haft i över ett decennium.

TeamViewer

Fjärråtkomst till en dator är mycket bekvämt, men säkerheten för denna funktion är en annan av de viktigaste, eftersom alla med vårt konto kan ha full tillgång till vår dator med TeamViewer

Amazon

Som PayPal, vår Amazon Kontot är ett av de viktigaste ur ett penninghanteringsperspektiv, då vi vanligtvis har minst ett kort och till och med ett tillhörande bankkonto för att underlätta shoppingen.

Binance

kryptovaluta Binance-portalen är en av de mest använda för att byta och handla dessa valutor. Plattformen var en av de första i sitt slag som aktiverade denna tvåstegsverifiering med Google Authenticator, och med den säkerställer vi att vi inte har några säkerhetsproblem.

Hotmail

Hotmail e-post , en av de vanligaste på Internet, tillåter också tvåstegsverifiering med verifieringsappar.

Disharmoni

Till sist, Disharmoni , chatt- och meddelandeappen som används mest av spelare, tillåter också tvåfaktorsautentisering så att de inte kan kontrollera vårt konto och imitera oss.

Relaterade artiklar

Back to top button