▷ Apple Watch brukade hjälpa till med överraskningsarbete och leverans under flygning

En oväntad födelse på en flygning över havet krävde att läkare och sjuksköterskor använde smarta föremål på flyg, inklusive en Apple Watch, för att hålla den nyfödda stabil.

Raymond Mounga föddes 11 veckor tidigt på ett Delta-flyg från Salt Lake City, Utah, till Honolulu, Hawaii den 28 april, till Lavinia Mounga, som inte ens visste att hon var gravid.

Både barnet och mamman hade tur, eftersom en läkare och tre neonatalsjuksköterskor var ombord, och de satte igång för att hålla barnet stabilt tills flyget landade på Hawaii.

“Jag gick tillbaka dit först, och hon håller en bebis, nästan under toaletten.” NICU-sköterskan Lani Bamfield sa till “Och så jag skriker, ‘Mimi! Det finns en bebis, och den är liten!”

Dr. Dale Glenn, en familjeläkare vid Straub Medical Center, hjälpte sjuksköterskorna att utarbeta en plan för att hålla den nyfödda säker.

“Ingen av utrustningen vi har var lämplig för ett för tidigt fött barn, och det här barnet föddes vid 29 veckor istället för de vanliga 40 veckorna, eller hur?” sa Dr Glenn. “Så vi gjorde barnvärmare av flaskor som var mikrovågsugna. Vi använde en Apple Watch för att mäta hjärtfrekvensen.”

När planet landade togs Lavinia och hennes nyfödda till Kapiolani Medical Center, där den nyfödda kommer att bo tills han är redo att åka hem.

“Det har varit lite galet sedan det hände”, sa Mimi Ho, en av NICU-sköterskorna som hjälpte till med barnet på flyget. “Och så fort hon började gråta gjorde vi det, och hon kallade oss familj och bebisens mostrar, och det var bara riktigt sött.”

Apple Watch krediteras ofta för att rädda liv i ovanliga situationer. I februari 2020 rapporterades det att en mellanstadieelev i Oklahoma blev varnad om att hans vilopuls hade nått 190 slag per minut. Efter att ha sökt läkarvård upptäcktes det att tonåringen hade supraventrikulär takykardi, som korrigerades med en åtta timmar lång operation.

I januari använde en cyklist i Storbritannien sin Apple Watch för att ringa efter hjälp medan han klamrade sig fast vid ett träd efter att ha svepts in i en flod under en översvämning.

Relaterade artiklar

Back to top button